Publicat la: 26.02.2016. 20:23 / 4.395 views

BUZĂUL – CENTRUL ARTELOR. CEI MAI TALENTAŢI ELEVI DIN ŢARĂ CONCUREAZĂ LA LICEUL DE ARTE

liceul de arte margareta sterianAstăzi, în sala Mihaela Runceanu de la Liceul de Arte a avut loc deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediţii a Concursului Naţional „Margareta Sterian”, la care s-au înscris elevi din toată ţara.                  

Peste 1.200 dintre cei mai buni elevi ai liceelor de artă din toată ţara s-au înscris la acest concurs naţional care a căpătat deja notorietate.

Peste 600 de lucrări de arte vizuale au fost jurizate zilele trecute iar cele premiate au fost expuse pe simezele liceului şi în ateliere.

Concursul Naţional „Margareta Sterian” este foarte bine cotat, mai ales că are loc cu două săptămâni înainte de Olimpiada Artelor şi este deja o adevărată carte de vizită pentru Buzău.

Cele trei trofee, extrem de dorite de concurenţi şi care atârnă greu în palmaresul celor care le obţin, vor fi decernate câştigătorilor în Gala Laureaţilor, la finalul celor trei zile de concurs.

Doar de două ori au câştigat elevii buzoieni trofee la acest concurs: la prima ediţie şi acum doi ani.

Ceea ce denotă că este o competiţie deschisă, cu o concurenţă acerbă şi că jurizarea este cât se poate de corectă.

(Corneliu Floriceanu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
 1. AnnevanWeedor spune:

  CONCURENTA e cuvantul cel mai important din acest reportaj si etalarea imaginii minunatului, preamaritului liceu de arta din Buzau. Nu mai incapem in piele de cat de mult exploatam copiii si noi ne scoatem premii pe hartie ca sa ne formam ”etalonul” mult dorit. Ma intreb oare cand o sa isi dea lumea seama ca nu exista copii talentati si mai putin talentati pe acest pamant. Din start dragi ”bine-voitori” se incepe gresit!
  Tin sa mentionez ca nu doar la Buzau se intampla asta, ci in toata tara!
  Se tin astfel de concursuri in scopul de a evalua capacitatile copilului.
  Ia ma rog, spuneti-mi cum evaluati dumneavoastra capacitatile artistice??!?!
  Ca cutarica a cantat mai timorat decat celalalt? Ca de abia a scos un sunet de emotii? Ca a uitat tot ce a invatat inainte de a intra pe scena?? Oamnei buni! Asta nu e evaluare!
  In loc sa faceti ceva benefic pentru acesti copii care isi dau sufletul pe scena….le daruiti minciuni pe gratis. ”Ca tu trebuia sa faci mai bine. Ai vazut cutarica ce bine s-a descurcat? Tu de ce nu poti sa fii ca cutarica?” Si macar daca ar fi pe gratis, te pune sa platesti si taxa de inscriere, cazarea, corepetitorul, etc.
  Cu inimile lor micute ar putea muta muntii daca li s-ar da ajutorul necesar. In loc sa faceti concursuri pentru imagine, bani, faima si stima falsa adunata din niste premii, mai bine ati organiza festivale, serate muzicale, recitaluri, workshopuri, cursuri de maiestrie, unde copilul nu e batut acasa de parinti ca s-a incurcat pe scena!!!! Din contra, este incurajat si ajutat sa isi descopere sinele! Nu maltratat si schingiuit de niste premii amarate.
  O data si pentru totdeauna trebuie sa intelegem ca nu are rost sa ne traumatizam copiii, indopandu-i de stres si vinovatie ca nu a castigat nu stiu ce diploma -pe care eventual poti sa o arunci la gunoi ca nu are nicio valoare! Acea diploma nu iti influeteaza cu nimic viata in mod pozitiv. Nici macar nu-i pasa cuiva cate premii ai luat tu la concursul lu bunica cand aveai 10 ani si erai copil supradotat.
  Oameni buni, treziti-va ! Nu acesta este telul scolilor de orice fel! Este trist ca dupa atata timp, nimeni nu isi da seama care este scopul adevarat al muzicii si al artei in general in educatia si dezvoltarea copiilor…
  Rusine celor care beneficiaza de pe urma exploatarii copiilor!
  Ma amuza cumplit titlul reportajului ”Buzau-Centrul artelor”, sa fim seriosi…. In Buzau n-am auzit sa fi fost vreodata buricul cultural al Romaniei. De abia daca se tine o hora pe platou in centru de zielele Buzaului. ha-ha!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>