Publicat la: 12.10.2016. 18:15 / 1.918 views

BUZĂUL, AFECTAT DE PLOI. ALUNECĂRI DE TEREN ŞI GOSPODĂRII INUNDATE

Ploile care s-au abătut asupra judeţului Buzău au făcut pagube însemnate. Comuna Verneşti, unde Nişcovul a spart un dig de apărare, a fost cea mai afectată. Şi la Siriu, din cauza alunecărilor de teren şi a bolovanilor care au ajuns pe carosabil, circulaţia rutieră a fost închisă. De asemenea, pompierii au intervenit în mai multe zone pentru a scoate apa din gospodăriile oamenilor.

vernesti-apa-3  vernesti-apa-1

După mai bine de 12 ore de ploi abundente, în judeţul Buzău au apărut şi problemele. Cea mai afectată localitate a fost comuna Verneşti, unde pârâul Nişcov a făcut prăpăd. Digul de apărare a cedat în faţa furiei apelor şi gospodăriile oamenilor au fost inundate. Din fericire, apa nu a apucat să intre în case.

Localnicii din Verneşti şi autorităţile locale spun că niciodată nu au văzut pârâul Nişcov atât de mare. În locurile unde digul a cedat, gospodăriile au fost inundate, astfel că oamenii au stat cu bagajele făcute pentru a fugi din calea apelor. Primarul a stat toată noaptea şi a lucrat în zonă pentru a împiedica apa să pătrundă în casele localnicilor. Au fost folosite atât utilajele primăriei cât şi cele ale primarului.

Pompierii au trimis echipaje în judeţ pentru a-i ajuta pe oameni să scoată apele din gospodării dar şi pentru a se asigura că pot răspunde cu promptitudine dacă situaţia o impune. Mai mult decât atât, două echipaje de pompieri au plecat în judeţul Vrancea pentru a întinde o mână de ajutor oamenilor care au avut de suferit din cauza inundaţiilor.

De asemenea, din cauza ploilor abundente, circulaţia rutieră pe DN 10, în zona barajului de la Siriu, a fost închisă câteva ore. Aluviunile şi bolovanii veniţi de pe versanţi au făcut imposibil traficul, astfel că muncitorii de la drumuri au fost nevoiţi să închidă circulaţia pentru a elibera zona. În jurul prânzului circulaţia în zona Siriu a fost reluată pe un singur sens. (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. seby spune:

    Alunecări de teren ??? Aaaa au defrisat pădurile ? S,au îmbogățit de pe urma lemnului ? Își merită soarta ??? Să ii ia apa cu totul

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!