Publicat la: 06.06.2017. 18:47 / 1.121 views

BUZĂUFEST – UN FESTIVAL DE TOP. PRIMA EDIŢIE A ÎNCEPUT CU DACII ŞI CU ROMANII

Festivalul BuzăuFest, organizat de Consiliul Judeţean, a început cu dreptul. Prima ediţie a început cu perioada istorică în care dacii şi romanii au contribuit împreună la formarea poporului român. La Sărata Monteoru a fost ridicată o tabără daco-romană iar spectatorii au urmărit înfruntări armate de zi şi de noapte şi arderea pe rug a unei căpetenii dace.

gladiatori-2Timp de două zile, pe terenul de fotbal din staţiunea Sărata Monteoru s-a desfăşurat prima ediţie a festivalului buzoian BuzăuFest, organizat de Consiliul Judeţean.

Aici au fost construite tabere romane şi dacice antice, în care au funcţionat ateliere meşteşugăreşti, o monetărie dar şi o bucătărie cu preparate din vremea respectivă.

Pe lângă aşezările civile au fost amplasate şi taberele de militari romani şi daci, care au demonstrat miilor de spectatori diverse tehnici de luptă, atât la antrenamente, cât şi în luptele directe dintre ei.

După ce preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu a dat startul oficial primei ediţii a festivalului judeţean BuzăuFest, au fost prezentate trupele.

Militarii romani şi daci din Garda Apullum din Alba Iulia, Terra Dacica Aeterna, din Cluj Napoca şi Geto-dacii din Modova au salutat publicul.

Războinicii au demonstrat diverse tactici de luptă, pentru a pregăti spectatorii pentru marea bătălie de noapte. În luptă a fost ucis un mare conducător dac. Acesta a fost ars pe rug, conform obiceiurilor din acele vremuri.

Bătăliile daco-romane au făcut deliciul publicului, care a urmărit atent spectacolul din arenă.

Chiar dacă eroii principali ai primei zile de festival au fost strămoşii noştri, dacii şi romanii, între lupte au avut loc spectacole artistice susţinute de elevii de la Liceul de Arte „Margareta Sterian”, ansamblurile folclorice „Drăgăicuţele” din Berca şi „Plaiurile Mioriţei”. (Corneliu Floriceanu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Andrei spune:

    Au fost prezenti si Geto-dacii Sudcarpatici

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>