Publicat la: 09.10.2019. 18:00 / 617 views

BUZĂU, ORAŞ CIRCULAR 2030. MUNICIPIUL VA AVEA ŞI PRIMA ŞCOALĂ CIRCULARĂ

Primăria Municipiului Buzău împreună cu IRCEM au organizat astăzi la Palatul Comunal un eveniment deosebit. Este vorba despre Proiectul „Strategia privind tranziţia de la economia liniară la economia circulară a oraşului Buzău, în concordanţă cu directiva europeană UE 2018/848″. În următorii ani, oraşul nostru va deveni, cel mai probabil, primul oraş circular din România.

circular 4 circular 2

Reprezentanţii instituţiilor şi ai societăţilor comerciale din municipiul Buzău au fost invitaţi astăzi la Palatul Comunal pentru a participa la un eveniment organizat de Primărie, împreună cu IRCEM.

Întâlnirea a avut loc în cadrul Proiectului „Strategia privind tranziţia de la economia liniară la economia circulară a oraşului Buzău, în concordanţă cu directiva europeană UE 2018/848″

În luna mai, la Buzău a fost lansată platforma inovativă „Buzăul circular”, prin care municipiul nostru va deveni primul oraş din România care va avea implementată o astfel de acţiune în strategia de dezvoltare

Buzăul are deja în lucru proiecte în cadrul economiei circulare.

Şcoala 11, cu cel mai mare număr de elevi înscrişi, va fi prima şcoală circulară din Buzău.

Şcoala 11 va fi dotată şi cu panouri voltaice care vor asigura energia electrică necesară funcţionării, iar surplusul îl va introduce, contra cost, în reţeaua naţională prin două branşamente a câte 27 de kilowaţi.

Până în 2030, municipiul Buzău trebuie să devină un oraş circular iar consumul de resurse primare va trebui să scadă la jumătate.

Pentru a realiza acest lucru, municipiul Buzău va trebui să creeze între 500 şi 700 de locuri de muncă menite să contribuie direct la economia circulară. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!