Publicat la: 04.06.2018. 18:04 / 813 views

BUZĂU FEST 2018. A DOUA EDIŢIE – AL DOILEA SUCCES

Pentru că anul trecut, prima ediţie a festivalului Buzău Fest s-a bucurat de un succes fulminant, reţeta a fost folosită şi pentru cea de-a doua ediţie. Timp de două zile, mii de turişti au invadat staţiunea Sărata Monteoru pentru a vedea pe viu parada costumelor populare, bătăliile dintre daci şi romani şi o mulţime de spectacole pentru toate gusturile.

buzau fest lupte 4Consiliul Judeţean Buzău a organizat şi anul acesta un festival care a adus la Sărata Monteoru mii de turişti.

Încă o dată, staţiunea s-a dovedit a fi prea mică pentru valul de maşini iar unităţile de cazare au fost arhipline.

După ce a trecut în revistă trupele de daci şi de romani, preşedintele CJ a condus parada portului popular buzoian către scena de spectacole.

Din programul primei zile, în afara momentelor de muzică populară oferite de ansambluri de pe teritoriul judeţului, spectatorii au putut urmări şi spectacole oferite de trupele de daci şi de romani.

Un interes deosebit l-au stârnit atelierele şi taberele militare, produsele tradiţionale prezentate de comercianţi şi, în mod special, grătarele încinse non-stop.

În Parcul Monteoru, turiştii au avut ocazia să participe la o degustare de produse tradiţionale, asezonate perfect cu licorile de la Staţiunea Pietroasa.

Ziua s-a încheiat cu recitalul oferit de Ansamblul folcloric Plaiurile Mioriţei şi cu concertul oferit de Orchestra Naţională „Lăutarii”, din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros.

Ziua a doua a debutat Crosul Tineretului, ai cărui câştigători au fost premiaţi de preşedintele CJ, Petre Emanoil Neagu.

Războaiele purtate între Traian şi Decebal, diversele ritualuri, sau luptele de gladiatori au ţinut treaz interesul spectatorilor.

Festivalul Buzău Fest s-a încheiat cu concertul sustinut  de Loredana şi cu un mare foc de artificii.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!