Publicat la: 01.04.2021. 19:07 / 916 views

BURSELE PENTRU ELEVI, OBLIGATORII. SUMA A FOST DEJA ALOCATĂ PENTRU JUDEȚUL BUZĂU

Bursele școlare vor fi acordate tot mai multor elevi din județul Buzău. Modalitatea de finanțare a acestor recompense a fost schimbată, iar primăriile vor fi obligate să aloce fonduri strict pentru această destinație, după ce vor primi bani de la nivel central. Suma pentru județul Buzău a fost deja stabilită.

scoala elevi siteO veste bună vine pentru mii de elevi din județul Buzău. Primăriile vor dispune de fondurile necesare acordării de burse școlare. Sumele vin de la bugetul de stat, iar în dreptul județului nostru suma este de peste 2,5 milioane de euro.

Important este că primăriile nu vor avea dreptul să utilizeze banii primiți de la bugetul de stat decât pentru acordarea de burse.

O bursa școlară, indiferent de natura ei, va fi de minim 100 de lei, potrivit noilor reglementări legale.

Până acum, având în vedere că decizia aprobării de burse pentru elevi era la îndemâna primăriilor, județul Buzău s-a aflat pe un loc codaș la acest capitol.

Sistemul nou de acordare a burselor a fost aprobat și ca urmare a demersurilor și presiunilor făcute de Consiliul Național al Elevilor. La Buzău, reprezentanții acestui for al elevilor au constatat cât de interesate sunt multe dintre primăriile din județ să le ofere burse cursanților.

Rămâne de văzut dacă bursele vor fi acordate începând din luna aprilie sau din mai, în funcție de rapiditatea cu care vor fi transmise sumele de la bugetul de stat. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!