Publicat la: 14.07.2017. 17:44 / 829 views

BURSĂ PENTRU TINERII INSTITUŢIONALIZAŢI. MISIUNE MAI GREA ÎN FAŢA ANGAJATORILOR

Mai mulţi tineri instituţionalizaţi sau care urmează să părăsească sistemul de protecţie au participat, astăzi, la o bursă a locurilor de muncă organizată special pentru ei. Pentru majoritatea urmează interviuri şi probe de lucru. La eveniment s-au prezentat şi câţiva absolvenţi de liceu din acest an.

bursa 125 de tineri din sistemul de protecţie din judeţul Buzău au fost prezenţi la bursa organizată de A.J.O.F.M., în colaborare cu 11 angajatori ce au pus la bătaie peste 100 de locuri de muncă.

Printre oferte s-au numărat posturi pentru confencţioner textile, electrician şi mecanic auto, fierar betonist şi alte joburi pentru muncitori necalificaţi. Deloc atractive, însă, pentru tinerii instituţionalizaţi.  

Chiar dacă bursa nu garantează şi obţinerea unui loc de muncă, experienţa este benefică pentru viitorul tinerilor, spun îndrumătorii lor.

De altfel, unii angajatori au declarat că au avut în faţă tineri încă nepregătiţi pentru a lucra.

Cu toate acestea, 16 din cei 25 de tineri participanţi la bursă au fost selectaţi pentru interviuri sau probe de lucru.

La bursa de azi au venit şi 25 de absolvenţi de liceu din promoţia actuală, doar 8 dintre ei fiind selectaţi de angajatori pentru interviuri. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!