Publicat la: 20.11.2018. 19:16 / 1.118 views

BULLYINGUL, TEMA UNUI PROIECT ERASMUS. ÎNTÂLNIRE IMPORTANTĂ LA LICEUL TEHNIC

Bullyingul reprezintă o formă de abuz emoţional şi fizic, iar acest aspect preocupă tot mai mult societatea, în ultima perioadă. Pentru prevenirea acestui fenomen, la Liceul Tehnic a avut loc o întâlnire, în cadrul unui proiect Erasmus, între reprezentanţii a 6 ţări care au aceeaşi preocupare de stopare a acestui trend.

bulling 2Bullying-ul este definit ca fiind un comportament ostil, de excludere şi de luare în derâdere a cuiva, de umilire.  În ultima perioadă, termenul este tot mai des folosit atunci când se vorbeste despre comportamente nepotrivite între elevi sau chiar şi între elevi şi profesori. Pentru a găsi metode de combatere, la Liceul Tehnic a fost implementat un proiect Erasmus în cadrul căruia membrii a 6 ţări şi-au dat întâlnire şi au analizat toate aspectele ce duc la acest fenomen.

La întâlnirea de astăzi au participat şi specialişti în psihologie care au atras atenţia asupra faptului că acest fenomen este extrem de periculos şi poate afecta grav individul agresat în acest fel.

Proiectul “I’m safe at school”, implementat de profesorul Anca Fotin de la Liceul Tehnic, vine să ofere soluţii împotriva acestui fenomen.  Conform datelor UNICEF, România este pe locul I în Europa la numărul de elevi cu vârsta între 11 şi 15 ani care agresează alţi colegi. Aproape jumătate dintre copiii din România au fost la un moment sau altul victime ale hartuirii. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!