Buget mai mic, dar suflet mare. Petre Daea și-a cheltuit pensia la Buzău.

Buget mai mic, dar suflet mare. Petre Daea și-a cheltuit pensia la Buzău.

Ex-ministrul Petre Daea și-a făcut cumpărăturile în cel mai mare târg agro-alimentar din Buzău. Invitat special al primarului Toma, Petre Daea a vizitat târgul ”Toamna Buzoiană” împreună cu soția și nu a ocolit niciun stand, cumpărând câte ceva de la fiecare producător. Oamenii l-au întâmpinat cu drag, s-au fotografiat cu el și, uneori i-au pus întrebări la care ex-ministrul Agriculturii nu a avut răspuns.

Buzoienii sărbătoresc strângerea recoltelor la târgul anual ”Toamna Buzoiană”, care s-a deschis sâmbăta trecută și va rămâne deschis timp de 8 zile.

La deschiderea oficială a participat și ex-ministrul Petre Daea, la invitația primarului Buzăului, Constantin Toma, care are un respect deosebit pentru cel pe care-l consideră ”cel mai bun ministru al Agriculturii”.

Petre Daea a sosit la târg împreună cu soția și a fost întâmpinat încă de la intrare cu pâine și sare.

Daea a venit ceva mai devreme la târg pentru a avea timp să-și facă aprovizionarea de iarnă, înainte de discursurile de deschidere a evenimentului.

A trecut pe la absolut toate standurile celor peste o sută de producători și a cumpărat de la fiecare câte ceva, cheltuindu-și pensia de fost ministru, pentru că, așa cum îi îndeamnă pe români, ”agricultorii trebuie sprijiniți cumpărându-le produsele”.

Din anii anteriori, toată lumea știe că Daea nu ia nimic gratis și că insistă să plătească tot ceea ce cumpără.

Știind acest lucru, unii dintre producători au încercat să-l păcălească făcându-i prețurile ca pentru pensionari.

Producătorii, fermierii și vizitatorii l-au recunoscut pe fostul ministru și l-au întâmpinat cu bucurie, ținând neapărat să dea noroc sau să se fotografieze cu el.

Cunoscându-i obiceiul, doamnele au stat deoparte pe fostul ministru, care a gustat din toate cele, fără să refuze pe nimeni.

Producătorii i-au oferit și produse mai deosebite, unele dintre ele amintind de feblețea ministrului Daea, oaia, iar unii i-au pus întrebări la care, cu părere de rău, nu a putut răspunde.

Cu buzunarele mai goale, dar cu sacoșele pline și cu sufletul mulțumit de reîntâlnirea cu buzoienii, Petre Daea a promis că va fi prezent și la următoarele ediții ale ”Toamnei Buzoiene” și ori de câte ori va fi invitat la Buzău de prieteni.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și