Publicat la: 28.02.2013. 11:49 / 6.401 views

VIDEO !! PS CIPRIAN CÂMPINEANUL, NOUL ARHIEPISCOP AL BUZĂULUI ŞI VRANCEI! UPDATE: A AVUT 41 DE VOTURI DIN 47! AFLĂ CV-UL SĂU IMPRESIONANT!

În această dimineaţă, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit pentru a decide noul Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei. Cei doi candidaţi au fost episcopul-vicar patriarhal Ciprian Câmpineanul şi Părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiului. În urmă cu puţin timp, în urma votului exprimat de membrii Sfântului Sinod al B.O.R., a fost ales cel care de la început a fost creditat cu cele mai multe şanse.

Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul a fost ales cu un număr de 41 voturi, în timp ce Părintele Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a avut doar 6 voturi. Ciprian Câmpineanul s-a născut în data de 19.04.1965 – Suhuleţ, judeţul Iaşi. În 1987 a absolvit Seminarului Teologic Buzau, ca şef de promoţie. În 1992 s-a licenţiat la Facultatea de  Teologie Ortodoxă Bucureşti. În 1997 devine doctor în Teologie la Universitatea Aristotelică din Tesalonic, Grecia. Între 1998 -1999 urmează studii de bizantinologie şi ecumenism la Bari, Italia.

Vorbeşte trei limbi străine: greacă, franceză şi italiană. În 1992, a intrat în monahism la Mănăstirea Crasna din judeţul Prahova. În 2000 a fost hirotonit ieromonah iar în iulie 2002 a fost ales Episcop-vicar patriarhal (hirotonit arhiereu la 22 septembrie 2002), coordonând Cancelaria Sfântului Sinod şi sectoarele Relaţii Bisericeşti şi Interreligioase, Comunităţi Externe şi Social- Filantropic. Din anul 2009, este Secretarul Sf. Sinod al B.O.R., preşedinte al Comisiei Patristice a Patriarhiei Române, membru în Comisia  Mixtă de Dialog Teologic între Biserica Ortodoxă şi Biserica Romano-Catolică şi membru în Conferinţa Panortodoxă Presinodală. Părintele Ciprian Câmpineanul va fi întronizat în data de 10 martie, la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Buzău.

Exista 2 Comentarii
Ce spun vizitatorii:
  1. Anonimmm spune:

    Intru multi ani, Inalt Prea Sfintia Voastra!

  2. taunul77 spune:

    Intru multi ani, Inalt Prea Sfintia Voastra!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!