Publicat la: 29.10.2019. 19:04 / 668 views

BOŞCODEALĂ, STANA ŞI TRANDAFIR, BĂNUIŢI CĂ TRAG DE TIMP. JUDECĂTORIII LE-AU RESPINS SOLICITĂRILE, ÎN DOSARUL ORIZONT

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploiesti au respins saptamana trecuta ca nefiind utile solutionarii cauzei administrarea probelor solicitate de inculpatii Constantin Octavian Boscodeala si Viorica Stana in dosarul cunoscut ca „Orizont”. Cei doi au cerut prin intermediul avocatilor efectuarea unei expertize de evaluare bunuri si a unei expertize contabile, acestea fiind deja efectuate in faza de fond.

orizont 02 bosco 1

Judecarea apelurilor in dosarul Orizont a fost asteptata mai bine de un an de la pronuntarea sentintei de catre prima instanta, Tribunalul Dambovita, insa a inceput cu o amanare de cateva luni. La primul termen de la Curtea de Apel Ploiesti completul de judecata a decis amanarea cauzei pana in septembrie, dupa vacanta judecatoreasca, dupa ce doi inculpati au cerut ragaz pentru a-si angaja avocat, iar al treilea pentru ca avocatul ales sa pregateasca apararea.
La primul termen dupa vacanta judecatoreasca s-a dat o noua amanare pentru ca avocatii alesi sa ia cunostinta de motivele de apel, iar o luna mai tarziu s-au depus cereri de completare a probatoriilor. Solicitarile au fost insa respinse de completul de la Curtea de Apel Ploiesti.

In prima instanta, fostul primar al Buzaului, Constantin Boscodeala, a scapat de condamnare, insa a fost obligat, impreuna cu ceilalti doi inculpati, sa plateasca prejudiciul in cauza. Atat DNA cat si cei trei inculpati, dar si Agentia Domeniilor Statului, au atacat sentinta de la Tribunalul Dambovita.

Potrivit sentintei pronuntata pe fond, Boscodeala, impreuna cu ceilalti doi inculpati din dosar, Viorica Stana si Nicolae Trandafir, nu vor raspunde penal, faptele fiind prescrise, dar au de platit impreuna peste 5 milioane de lei, suma ce reprezita contravaloarea lipsei de folosinta a terenului in litigiu. Instanta a hotarat, de asemenea, sa mentina sechestrul asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea celor trei inculpati Constantin Boscodeala, Viorica Stana si Nicolae Trandafir.

In solutie se arata ca instanta a constatat ca faptele s-au prescris, anume infractiunea de abuz in serviciu, dar judecatorii au precizat ca infractiunea a fost savarsita, de aceea au hotarat ca, pe latura civila, sa-i oblige pe cei trei la plata unor despagubiri catre Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Legumicola Buzau. Totodata, inculpatii vor avea de platit Agentiei Domeniilor Statului suma de 531.062 lei.

Faptele pentru care cei trei inculpati din dosarul Orizont – Constantin Boscodeala, Viorica Stana si Nicolae Trandafir – au fost trimisi in judecata, dateaza din 2001. Procurorii anticoruptie au sustinut ca cei trei au facut posibila trecerea unei suprafete de 33 hectare teren arabil, din domeniul public al statului, in domeniul privat al municipiului Buzau, de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, si ca, potrivit legii, suprafata nu putea face obiectul unei asemenea operatiuni. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!