Publicat la: 08.03.2018. 19:30 / 1.170 views

BOŞCODEALĂ SCAPĂ DE PUŞCĂRIE. TERENUL DE LA ORIZONT REVINE SCDL

Ieri, magistraţii au dat sentinţa în Dosarul Orizont în care fostul primar Constantin Boşcodeală a fost acuzat de abuz în serviciu. Astfel, Boşcodeală a scăpat de condamnarea la închisoare, întrucât judecătorii au constatat că a intervenit prescripţia răspunderii penale asupra faptei, dar este obligat, împreună cu ceilalţi doi inculpaţi, la plata unei sume de peste 5,5 milioane de lei. De asemenea, judecătorii au decis anularea documentul în baza căruia s-a făcut trecerea terenului, pe care este acum construit cartierul Orizont, de la Staţiunea de Cercetare către Primăria Buzău.

bosco 1După trei termene în care s-a amânat pronunţarea sentinţei, ieri, judecătorii au dictat soluţia în dosarul Orizont, în care fostul  primar Boşcodeală, fostul director al SCDL, Nicolae Trandafir şi Viorica Stana, fost director al Oficiului de Cadastru au fost judecaţi pentru abuz în serviciu. De punctat este faptul că, prin decizia judecătorilor, cei trei au scăpat de pedeapsa cu închisoarea.

“Încetează procesul penal pornit împotriva inculpaţilor Boşcodeală Constantin Octavian, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, Stana Viorica, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, şi Nicolae Trandafir, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, constatând intervenită prescripţia răspunderii penale”, se arată în soluţia pe scurt postată pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Chiar şi aşa, cei trei sunt obligaţi la plata unei sume ce depăşeşte 55 de miliarde de lei vechi pentru contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului în suprafaţă de 33 ha., situat pe raza municipiului Buzău.

Tot prin decizia dictată ieri, judecătorii au decis anularea procesului-verbal nr. 15625/19.11.2001. Prin acest proces verbal, în anul 2001, s-a făcut trecerea terenului de la SCDL, către Primăria Buzău. Prin anularea acestui document, practic, terenul se restituie Staţiunii de Cercetare Legumicolă.

Decizia dictată ieri de magistraţi nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 10 zile. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!