Publicat la: 09.04.2020. 18:15 / 519 views

BILANŢUL ZILEI, LA BUZĂU. AMENZI, CARANTINĂ, IZOLARE LA DOMICILIU

Numărul buzoienilor aflaţi în carantină se menţine peste 500, în timp ce din ce în ce mai multe persoane din judeţ scapă de măsura izolării la domiciliu. Bilanţul oficial al zilei nu aduce schimbări în privinţa cazurilor de COVID-19 de la Buzău. Pe de altă parte, forţele de ordine contină să amendeze, zilnic, sute de buzoieni care încalcă prevederile ordonanţelor militare.

filtre 1Potrivit unui comunicat transmis de Prefectura Buzău, astăzi, la nivelul judeţului, 512 persoane se aflau în carantină instituţionalizată şi aproape 1.400 încă aveau măsura obligatorie de izolare la domiciliu. Cifra cazurilor de coronavirus rămâne neschimbată: sunt 13 buzoieni confirmaţi cu COVID-19, de la începutul pandemiei.

De asemenea, forţele de ordine au acţionat în ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău, în contextul măsurilor preventive impuse de starea de urgenţă şi de prevederile ordonanţelor militare.

Peste 100 de jandarmi buzoieni, sprijiniţi de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Ploieşti, au acţionat atât pentru securizarea centrelor de carantină, cât şi pentru întărirea climatului de ordine şi siguranţă publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare şi acţiuni cu efective mărite. Sunt asigurate cu pază cu efective de jandarmi un număr de 18 obiective de pe raza judeţului, transporturile speciale, de valori, de materiale medicale, precum şi transporturile cu persoane duse către centrele de carantină. În urma misiunilor executate, au  fost aplicate 16 sancţiuni pentru abateri de la ordonanţele militare, valoarea amenzilor fiind de 30.000 de lei. Şi structurile IPJ Buzău, împreună cu poliţiştii locali, au continuat activităţile de control la cetăţenii aflaţi în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 1.165 de persoane, dar nu au fost constatate abateri.

În schimb, au fost date 219 amenzi pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare, valoarea sancţiunilor fiind de de aproape 480.000 de lei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!