Publicat la: 08.03.2017. 19:19 / 961 views

BILANŢ LA ARHIEPISCOPIE. TEOLOGUL IOAN ŞOLEA ESTE NOUL PURTĂTOR DE CUVÂNT

Bilanţul activităţilor social-filantropice desfăşurate anul trecut de Arhiepiscopie a fost prezentat, astăzi, de noul purtător de cuvânt al instituţiei, Ioan Şolea. Absolvent de Teologie, el a fost preşedinte al Asociaţiei „Părinţi pentru Ora de Religie” Buzău şi unul dintre liderii Coaliţiei pentru Familie. În 2016, parohiile din cadrul Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei au cheltuit peste 2,8 milioane de lei în scopuri caritabile.

episcopie confProaspăt numit consilier eparhial la sectorul Pastoral-Misionar, Ioan Şolea a fost prezentat de fostul purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei, Dragoş Olteanu, care rămâne consilier în cadrul departamentului Comunicare. Teologul Şolea a ţinut să precizeze că, anul trecut, Arhiepiscopia a ajutat 90 de familii nevoiaşe şi 200 de persoane singure. De asemenea, activităţile social-filantropice au vizat şi oferirea de hrană pentru 30 de enoriaşi, în cadrul unui proiect ce se va extinde anul acesta la 260 de beneficiari.

Pentru că unii dintre beneficiarii de sprijin financiar cheltuiau banii pe diverse vicii, Arhiepiscopia s-a gândit la o nouă metodă de acordare a ajutoarelor băneşti, prin oferirea de tichete.

Şi activităţile cultural-educaţionale au fost o prioritate pentru Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Pe lângă burse pentru elevi, instituţia a premiat sute de olimpici naţionali. În 2017, proiectele pentru tineri vor continua.

Pentru scopuri caritabile, suma cheltuită anul trecut de parohii a fost de peste 2,8 milioane de lei. De asemenea, Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei încearcă în 2017 să finalizeze amenajarea unui parc pentru buzoieni, în curtea instituţiei, unde va funcţiona o ceainărie-librărie şi un loc de joacă pentru copii. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!