Publicat la: 05.10.2016. 17:17 / 1.074 views

BÎGIU A EXPLICAT TRASEUL ŞPĂGII: „AM DUS PERSONAL 425.000 DE EURO LA PNL”

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Cristi Bîgiu, a explicat, ieri, în faţa instanţei, traseul banilor din mită pentru finanţarea campaniei electorale a PNL. Potrivit presei centrale, ex-prefectul de Buzău a declarat că a dat 425.000 de euro pentru partid, din suma primită de la fostul primar din Jilava, Adrian Mladin, cel care a revendicat o suprafaţă de teren din municipiu. Audierea a avut loc la Curtea Supremă, în procesul în care mai sunt implicaţi fostul ministru de Interne, Cristian David, şi un om de afaceri din Buzău.   

bigiuInculpat în dosar, Cristi Bîgiu a fost audiat de magistraţi cu privire la rolul pe care l-a avut în obţinerea sumelor de bani pentru finanţarea campaniei electorale a PNL.

Potrivit News.In, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a dezvăluit, pas cu pas, modul în care s-a intrat în posesia banilor, dar şi unde au ajuns sumele respective, drept recompensă pentru sprijinirea primarului de Jilava, Adrian Mladin, în încercarea de a revendica un teren de la ieşirea din oraşul Buzău. Totul se întâmpla în perioada 2007 – 2008.

După ce m-am mutat la Bucureşti mă întâlneam de două sau trei ori pe săptămână cu Adrian Mladin. Câteva luni n-am mai ştiut de teren. În 2008, Mladin mi-a zis că, dacă reuşeşte să vândă terenurile, va sprijini organizaţia judeţeană Buzău şi organizaţia centrală a PNL. Mi-a spus că va sprijini organizaţia cu 900.000 de euro, bani care trebuia să ajungă la mine prin intermediul lui Doloiu Gheorghe, un om de afaceri din Buzău”, a declarat Bîgiu în faţa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procurorilor anticorupţie, fostului prefect i s-ar fi promis o mită de 1 milion de euro, însă Bîgiu a susţinut în faţa judecătorilor că a primit doar 700.000 de euro. Parte din bani au ajuns la oameni importanţi din PNL, pentru finanţarea campaniilor electorale din 2008. Bîgiu îi menţionează pe fostul deputat şi consilier prezidenţial George Scutaru, lider al liberalilor buzoieni la acea vreme, apoi pe Dan Motreanu, responsabil la nivel central al PNL, precum şi pe afaceristul buzoian Gheorghe Doloiu.

Eu am dus banii lui Dan Motreanu şi lui George Scutaru. 250.000 de euro lui Motreanu şi 175.000 de euro lui Scutaru. Ceilalţi bani au fost folosiţi în campania locală. Au fost cheltuiţi pe concerte, îndeosebi. Banii de la Mladin mi-au fost aduşi de Gheorghe Doloiu în pungi de plastic”, a mai spus Cristi Bîgiu la înfăţişarea de ieri.

În acest proces, mai este inculpat fostul ministru de Interne, Cristian David, acuzat că a primit 500.000 de euro de la acelaşi Mladin, pentru a interveni pe lângă fostul prefect Cristi Bîgiu, cel care a precizat că nu îşi mai explică de ce, în ianuarie 2015, a scris un denunţ potrivit căruia Cristian David a venit la el să îl întrebe despre stadiul retrocedării terenului de care era interesat Mladin.

În primăvara acestui an, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean a fost condamnat la cinci ani şi două luni de închisoare cu executare şi confiscarea sumei de 45.000 de lei, pentru luare de mită şi conflict de interese. Cristi Bîgiu a atacat decizia magistraţilor Tribunalului Călăraşi. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!