Publicat la: 18.01.2019. 19:28 / 2.193 views

BEBELUŞUL MORT NU AVEA GRIPĂ. PACIENT ÎN STARE GRAVĂ, SUSPECT DE AH1

Medicii de la Boli Contagioase au în atenţie un pacient în stare gravă, cu suspiciune de gripă. Autorităţile din sănătate atrag din nou atenţia asuprua riscului îmbolnăvirii şi roagă populaţia să ia măsuri de protecţie. Între timp, DSP a primit răspunsul în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după ce a fost născut de o adolescentă, în vârstă de 15 ani, confirmată cu gripă: copilul nu avea virusul AH1.  

spital gripa 4Bebeluşul fusese născut la Maternitatea Buzău. La câteva ore, copilul a decedat. A doua zi, autorităţile din sănătate au primit confirmarea că mama avea gripă şi au trimis probe la Bucureşti, pentru a se constata dacă moartea bebeluşului a fost cauzată tot de virusul AH 1. Analizele au infirmat prezenţa gripei, decesul survenind din cauza altor afecţiuni.

Între timp, la Secţia de Boli Contagioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, medicii au în atenţie cazul unui bărbat, care are şi alte afecţiuni, internat în stare gravă, cu suspiciune de gripă. Specialiştii au trimis probe la Institutul Naţional.

În această perioadă, autorităţile din sănătate înregistrează o creştere a numărului de afecţiuni respiratorii şi se aşteaptă la un val de îmbolnăviri, odată cu reînceperea şcolii.

La începutul săptămânii, după confirmarea primelor două cazuri de gripă, în toate spitalele din judeţ au fost impuse restricţii de acces pentru vizitatori şi reguli stricte de respectat pentru personalul medical. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!