Publicat la: 16.06.2017. 18:23 / 3.253 views

BĂTAIE ÎN PIAŢA CENTRALĂ. O FEMEIE A AJUNS LA SPITAL

La Buzău, tarabagiii din Piaţa Centrală le oferă clienţilor nu numai legume şi fructe, ci şi circ. Nu sunt deloc rare scandalurile iscate între precupeţi, care degenerează uneori în bătăi de stradă care se petrec în văzul tuturor. Ultima confruntare a fost între doi comercianţi, vecini de tarabă, care s-au bătut pentru clienţi… la propriu.

bataie siteSupărată că „i-a subtilizat cumpărători”, de-a lungul zilei, o femeie, deşi trecută de prima tinereţe, s-a înfipt în gâtul colegului de tarabă. Au fost câteva secunde bune de îmbrânceli şi pumni între combatanţi, în jurul cărora s-au strâns ulterior alţi pieţari, cu gândul de a-i despărţi.

Pe o înregistrare făcută cu telefonul mobil se vede cum doamna Mariana, aşa cum o strigau cei de pe margine, trage cu disperare de colegul mai tânăr din spatele tarabei, până îi rupe tricoul. Se agaţă apoi şi de hainele soţiei celui care tocmai scăpase de furia vecinei. La scurt timp după ce s-a opintit în colegii din spatele tarabei cu ardei şi vinete, doamna Mariana s-a prăbuşit la pământ.

După două, trei minute de forţare, femeia care a pornit scandalul a leşinat, spre disperarea partenerului ei de lupte, care se tot scuza că nu îi făcuse nimic. Mai mulţi trecători au asistat la spectacolul ridicol al zarzavagiilor, presărat cu scene violente şi leşinuri. Au urmat reacţii dintre cele mai diverse din partea martorilor. Unii s-au blocat la vederea scenelor violente, alţii se îndemnau reciproc să sune la 112.

A fost chemată o ambulanţă care a ajuns după ce femeia şi-a revenit. A doua zi, atmosfera era calmă pe frontul dintre tarabe. Scandalagiii s-au împăcat între timp şi toţi se comportau de parcă astfel de întâmplări sunt o obişnuinţă pentru ei. Am aflat de la unii producători că aşa şi este, scandalurile între pieţari fiind numeroase din cauza clienţilor.

Certurile şi bătăile, ne explică unii dintre producători, apar mai ales la precupeţi, adică cei care cumpără cu un preţ şi vând cu adaos comercial la tarabe. Fiecare leu contează şi de aici creşte patima atunci când constată că îşi fură clienţii unul altuia. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>