Publicat la: 31.07.2014. 15:22 / 4.826 views

BARUL SE TRANSFORMĂ ÎN EXPOZIŢIE. CREATORII POPULARI VOR AVEA UN SPAŢIU PROPRIU

După mulţi ani în care a fost subiectul unui proces, spaţiul expoziţional de pe bulevardul Bălcescu, transformat în bar în urma unui contract păgubos, va reveni la destinaţia pentru care a fost construit.
galerii 1Situat la parterul blocului Crinul Alb, spaţiul a fost destinat activităţilor Fondului Plastic şi era parte integrantă a Galeriilor de Artă.

În perioada anilor 90, acesta a fost închiriat de un agent economic care a deschis un bar ce ar fi trebuit să găzduiască diferite manifestări culturale.
După mulţi ani de procese, Consiliul Judeţean a reuşit să obţină în instanţă rezilierea contractului şi să redea spaţiul activităţilor artistice pentru care a fost conceput.

Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău va amenaja la etaj ateliere de creaţie pentru meşterii populari, iar la parter o sală de expoziţii multifuncţională.
Prima expoziţie ar trebui să aibă loc în luna octombrie.

Spatiul va găzdui evenimentele organizate de Centrul Judeţean de Cultură şi Artă. Este vorba despre expoziţii de costume şi obiecte populare, creaţii ale meşterilor populari buzoieni, expoziţii tematice cum ar fi cele de Crăciun, de Mărţişor şi de Paşti.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!