Publicat la: 14.07.2017. 18:10 / 1.509 views

BANCĂ DE GENE LA BUZĂU. MINISTRUL AGRICULTURII A DAT MAREA VESTE

O decizie extrem de importantă pentru viitorul agriculturii româneşti, dar şi pentru alte sectoare ale economiei naţionale a fost luată aseară, la Buzău, de către ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea. La propunerea primarului Constantin Toma, Daea a decis ca, până în luna septembrie, să fie îndeplinite toate formalităţile pentru înfiinţarea la Buzău a Băncii Naţionale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante aromatice şi medicinale. Banca va lua fiinţă prin Ordonanţă de Urgenţă, iar banii necesari vor fi acordaţi de Guvernul României.

petre daea constantin toma costel vanatoruMinistrul Daea a venit ieri la Buzău, şi, impresionat fiind de nivelul cercetării buzoiene, a stabilit un plan de măsuri pentru revigorarea Staţiunii. Totul va culmina însă cu înfiinţarea, până în luna septembrie, a Băncii Naţionale de Gene pentru Legumicultură, Floricultură, Plante aromatice şi medicinale la Buzău. Aici ar urma să se păstreze toate soiurile de legume româneşti obţinute ca rezultat al cercetării.

Costel Vanatoru a ridicat şi problema finanţării cercetării, iar ministrul Agriculturii a promis că şi aici se vor lua măsuri.

Ministrul Agriculturii nu avea cunoştinţă despre toate soiurile obţinute la Staţiunea de Cercetare Legumicolă, însă când le-a descoperit în sere l-a felicitat pe cercetătorul Costel Vânătoru.

Ministrul Agriculturii a venit ieri la Buzău ca urmare a unei discuţii pe care a avut-o cu vicepremierul Marcel Ciolacu şi cu primarul Constantin Toma.  (Mirela Copariu)

Exista 1 Comentariu
Ce spun vizitatorii:
  1. Dan spune:

    Soiuri din China,care sunt ,,descoperite”
    la Buzău!!?
    Succes pentru chinezi!
    Daca se sesizează!!!

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!