Publicat la: 23.11.2018. 19:14 / 879 views

BANCA DE GENE, ÎN AŞTEPTARE. SE ÎNFIINŢEAZĂ PRIN HOTĂRÂRE DE GUVERN

Înfiinţarea Băncii de gene pentru legumicultură, floricultură şi plante aromatice, la Buzău, va fi decisă printr-o Hotărâre de Guvern. Documentul este aşteptat să plece, săptămâna viitoare, de la Ministerul Agriculturii şi să intre pe circuitul de aprobare. 

vanatoru declaratiePractic, banca de gene ar urma să se înfiinţeze ca structură autonomă în subordinea Ministerului Agriculturii. Costurile estimative pentru acest obiectiv sunt de 6 milioane de euro,însă suma este doar una aproximativă. Valoarea reală a investiţiei va fi obţinută abia în momentul în care banca va avea un cadru legislativ necesar funcţionării, iar Ministerul Agriculturii va comanda un studiu de fezabilitate. 

Prezent în studioul Campus TV, cercetătorul Costel Vânătoru a explicat că definitivarea cadrului legislativ pentru înfiinţarea băncii nu poate fi facuta mai devreme de o lună. Nu sunt, însă, excluse, unele întârzieri.

De la lansarea ideii în spaţiul public, banca de resurse genetice vegetale de la Buzău a întâmpinat numeroase piedici. La un moment dat, a existat posibilitatea înfiinţării acesteia în cadrul unui proiect cu finanţare europeană. Aceesarea fondurilor europene a fost blocată ca urmare a refuzului Academiei de Știinţe Agricole de a pune la dispoziţie un teren pentru cercetare. 

Recent, problema terenului a fost rezolvată. Primăria municipiului Buzău a pus la dispoziţie o suprafaţă pentru înfiinţarea băncii de gene, în parcul Crâng, în locul fostelor birouri şi sere ale Urbis Serv. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!