Publicat la: 11.02.2019. 19:16 / 318 views

AVOCAŢII, ÎN GREVĂ JAPONEZĂ. NEMULŢUMIŢI DE ONORARIILE DIN OFICIU

Începând de astăzi, până spre sfârşitul lunii, avocaţii buzoieni intră în sălile de judecată purtând banderole albe. Este o primă formă de protest faţă de nivelul şi modalitatea de stabilire a onorariilor din oficiu. Avocaţii ameninţă cu neasigurarea asistenţei judiciare, în cazul în care nu le vor fi rezolvate problemele.

tribunal 02Avocaţii susţin că primesc prea puţini bani pentru cauzele unde sunt desemnaţi apărători din oficiu, motiv pentru care au iniţiat acest protest.

Între 25 februarie şi 10 martie, avocaţii vor  asigura asistenţă judiciară exclusiv în cauzele penale în care se discută măsurile preventive.

Din 11 martie, se ia în calcul chiar neasigurarea asistenţei judiciare, la început câte 30 minute pe zi, timp de o săptămână, apoi pe termen nelimitat, până la soluţionarea problemelor. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>