Publicat la: 28.02.2018. 19:20 / 1.864 views

AVERTISMENT DE LA POLIŢIA RUTIERĂ: ECHIPAŢI-VĂ CORECT MAŞINILE!

Cauciucuri de iarnă, un sistem de dezaburire funcţional, frâne bune şi, mai ales, verificarea stării drumurilor, înainte de a pleca într-o călătorie mai lungă. Sunt doar câteva sfaturi oferite de Poliţia Rutieră, pentru şoferi.

drum judet iarnaÎn contextul traficului în condiţii de iarnă, Poliţia Rutieră vine cu cîteva sfaturi, pentru toţi posesorii auto. Pe lîngă anvelopele de iarnă,  orice şofer ar trebui să se asigure că instalaţiile de încălzire şi de dezaburire funcţionează corect. De asemenea, este recomandată o inspecţie a sistemului de frînare sau a concentraţiei de antigel. Chiar şi starea lamelelor de la ştergătoarele de parbriz ar trebui verificată, în condiţii de ninsoare.

Cît depre conduita  la volan,  poliţia rutieră le adreseaza conducătorilor auto  cîteva recomandări: păstrarea distanţei regulamentare şi adaptarea vitezei la condiţiile de drum, precauţia în abordarea virajelor şi folosirea în mod corespunzător a sistemului de iluminare sunt imperativ necesare pentru un trafic rutier lipsit de incidente. De asemenea, poliţiştii le recomandă şoferilor să-şi cureţe maşinile de gheaţă şi zăpadă în momentul în care pleacă la drum. Azi, mai mulţi şoferi care nu respectau aceste norme de conduită în trafic au fost sancţionaţi

Conducătorilor auto începători le este recomandat să evite pe cît posibil deplasările la volanul maşinii în condiţii de drum alunecos, noaptea sau pe distanţe mari. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!