Publicat la: 21.08.2019. 18:21 / 807 views

AUTORIZAŢIILE I.S.U., O POVARĂ PENTRU MULTE ŞCOLI. PESTE 100 DE UNITĂŢI DIN JUDEŢ NU AU AUTORIZAŢIE

După noile reglementări legale, apărute după tragedia de la Colectiv, peste o sută de unităţi şcolare din judeţul Buzău nu au primit autorizaţie de securitate la incendiu. Directorii acestor instituţii au fost convocaţi la o discuţie cu responsabili de la I.S.U. şi Inspectoratul Școlar, pentru a găsi soluţii privind autorizarea.

simulare cutremur 3Având în vedere problemele de la nivelul judeţului, autorităţile au început discuţiile cu şefii unităţilor de învăţământ care nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Zeci de directori au fost chemaţi, astăzi, la o primă şedinţă, urmând ca, săptămâna viitoare, să fie încă o întâlnire convocată cu alţi responsabili de şcoli.

Lipsa de bani, dar şi imposibilitatea de a modifica practic structura clădirilor sunt câteva dintre impedimentele care stau în calea autorizării şcolilor de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Sunt şi cazuri în care măsurile impuse de legislaţie nu pot fi puse în aplicare din cauza imposibilităţii de a modifica elementele de structură ale clădirilor supuse spre autorizare.

Până acum, directorii răspundeau direct de lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. Sarcina financiară şi responsabilitatea aparţin acum exclusiv autorităţilor locale.

La nivelul judeţului Buzău, peste 100 de unităţi şcolare nu au autorizaţie I.S.U. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!