Publicat la: 16.02.2021. 19:50 / 651 views

AU SOSIT TESTELE RAPIDE, ÎN ȘCOLI. VOR FI FOLOSITE DOAR CU ACORDUL PĂRINȚILOR

Mii de teste rapide de COVID au fost distribuite la cabinetele școlare din județ. Vor fi utilizate pentru elevi, profesori și alți angajați din sistem, doar în cazul prezentării unor simptome specifice. La copii, utilizarea testului se va face doar cu acordul părinților.

teste rapide 3 teste rapide 1

Unitățile de învățământ care dispun de cabinete medicale au primit mai multe teste rapide de COVID. Acestea vor fi utilizate doar când există suspiciuni de îmbolnăvire cu coronavirus, atât în rândul elevilor, cât și al cadrelor didactice sau al altor salariați din școli.

Așadar, elevii nu vor fi testați decât cu acordul părinților, care primesc în aceste zile fromulare de consimțământ și le semnează doar dacă își manifestă opțiunea de testare a copiilor. 

Șefii educației buzoiene țin le transmită părinților că nu va fi vorba despre o testare în masă a elevilor, în cazul în care își dau consimțământul prin formularul tipizat, ci testele antigen vor fi utilizate strict în condiții speciale.

În această primă fază, la nivelul județului, sunt disponibile 18.000 de teste antigen. În cazul școlilor care nu au cabinete medicale, testele rapide au fost alocate medicilor de familie de pe raza unităților de învățământ. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!