Publicat la: 10.07.2017. 18:51 / 1.212 views

AU ÎNFLORIT… TROTUARELE. ÎN BUZĂU, RĂSAR FLORI DIN PASAJELE PIETONALE

Şi din asfalt creşte viaţa. Dovada vine chiar de pe strada Carpaţi, ale cărei pasaje pietonale n-au mai fost asfaltate de zeci de ani. Din crăpăturile asfaltului s-au format adevărate grădini urbane, iar în timp, riveranii au ajuns chiar să le îndrăgească şi să aiba grijă de ele.

trotuar flori 2Florile care străpung asfaltul, pe strada Carpaţi, reprezinta deopotriva birunţa vieţii asupra bitumului turnat cu decenii în urmă şi neglijenţa autorităţilor care uită, de ani buni, să repare pasajele pietonale.

În timp, riveranii s-au consolat cu gândul că trotuarele nu vor fi reparate prea curând şi au început să îngrijească neobişnuitele grădini.

Oamenii de pe stradă au grijă ca buruienile să nu năpădească plantele apărute din asfalt, plivesc bălăriile şi chiar udă florile, când au nevoie de apă.

Chiar şi cei care trec prin zonă s-au obişnuit, de ani buni, cu florile răsărite din asfaltul trotuarelor. De ceva ani, micile grădini de pe trotuar nu mai deranjează pe nimeni. Mai mult, oamenii merg pe carosabil, pentru a proteja florile.

Cei care tranzitează zona au afirmat, mai în glumă mai în serios, că dacă trotuarele nu pot fi o desfătare pentru picioarele pietonilor, să fie, măcar, pentru privirea acestora.

(Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!