Publicat la: 04.03.2019. 19:16 / 481 views

AU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE LA CLASA PREGĂTITOARE. PĂRINŢII SUNT AŞTEPTAŢI SĂ DEPUNĂ CERERILE

inscriere scoalaAstăzi s-a dat startul înscrierilor la clasa pregătitoare. Prioritate vor avea cei care aleg unitatea de învăţământ de circumscripţie. Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august, inclusiv, urmează să fie înregistraţi la școală.

La şcoala gimnazială cu cel mai mare număr de elevi din judeţ, sunt disponibile opt clase, una fiind de step by step. Zeci de părinţi au ales să depună cereri încă de la primele ore ale dimineţii.

De altfel, în toate şcolile din municipiul Buzău, secretariatele au fost aglomerate în prima zi de înscrieri la clasa zero.

Pentru anul şcolar viitor, în judeţul Buzău vor fi formate 178 de clase pregătitoare, cu un număr estimat de aproape 3.400 de elevi.

De menţionat că, în cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, părinții sau tutorele legal pot decide dacă vor sau nu să-i înscrie în clasa pregătitoare, dar numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare, evaluările fiind programate până pe data de 20 martie.

A doua etapă începe în aprilie şi este destinată copiilor care nu au fost înscrişi în prima etapă, fiind vizate locurile rămase libere. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>