Publicat la: 26.06.2018. 17:55 / 715 views

ATENŢIE LA PESTA PORCINĂ. MAI MULTE FOCARE AU FOST CONFIRMATE ÎN JUDEŢUL TULCEA

Pesta porcină africană a pătruns şi pe teritoriul României, mai multe focare fiind confirmate în judeţul Tulcea. La Buzău nu au fost semnalate semne de boală la porcii din gospodării şi din ferme. DSVSA Buzău a lansat avertimente către autorităţi şi populaţie deoarece boala se transmite extrem de uşor şi, deşi nu este periculoasă pentru om, ucide porcii.

porci siteIeri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău a semnalat necesitatea înfiinţării unui grup de experţi în vânat şi vânătoare.

Boala a fost semnalată în judeţul Tulcea, fiind confirmate câteva focare. Ultimul dintre ele a fost semnalat la Grindu, unde au fost detaşaţi mai mulţi specialişti din alte judeţe, inclusiv de la Buzău. Ei au la dispoziţie şi tehnica necesară în astfel de cazuri: laboratoare auto şi atomizoare pentru dezinfectarea locurilor contaminate.

La Buzău încă nu a fost descoperit niciun caz de pestă porcină africană.

Boala se poate transmite foarte uşor prin traficul auto, prin încălţăminte sau prin haine.

De aceea, buzoienii care merg la pescuit în zonă ar trebui să ştie că, la întoarcere, ar putea aduce boala şi la noi, dacă au tranzitat cumva zonele infectate.

DSVSA Buzău a transmis deja avertismente populaţiei şi autorităţilor locale în legătură cu necesitatea luării tuturor măsurilor necesare pentru evitarea răspândirii pestei porcine şi pe teritoriul judeţului nostru.

Se pare că pesta porcină africană a ajuns în ţara noastră prin porcii mistreţi care au trecut graniţa din Ucraina, de unde aceştia sunt alungaţi prin diferite mijloace pentru a nu distruge culturile agricole. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>