Publicat la: 13.03.2019. 19:37 / 742 views

ATAC LA TARIFELE DE SALUBRIZARE. UN CONSILIER LOCAL RECLAMĂ PRACTICILE RER BUZĂU

Noile tarife de salubrizare, aprobate recent in Consiliul Local Municipal, sunt contestate, din nou, de consilierii locali din opoziţie. Mai exact, practicile RER, societate comercială care a procedat la facturarea către populatie a noilor tarife încă din luna februarie. Asta după ce miniparlamentul local a dat gir tarifelor pe 22 februarie. Conducerea RER susţine că această facturare era conform legii, însă, pentru a nu exista discuţii, se va aplica începând cu 1 martie.

platformaConsilierul local PNL Ion Barbu reclamă practicile folosite de RER Buzău, acuzând societatea de salubrizare că a majorat tarifele către populaţie, înainte ca acestea să fi fost aprobate, în şedinţa de Consiliu Local. Miniparlamentul buzoian a dat gir noilor tarife pe 22 februarie, iar RER a pus în aplicare, neîntemeiat spun consilierii din opoziţie, noile tarife, tot în luna februarie. În opinia unor aleşi locali, preţurile majorate pentru serviciile de salubrizare ar fi trebuit să intre în vigoare abia în luna martie, conform legii.

În opinia opoziţiei, noile modificări aduse tarifelor trebuiau aduse la cunoştinţa prefectului, în termen de cinci zile după ce au fost aprobate de Consiliul Local. Abia apoi ar fi devenit eligibile pentru facturare.

Conducerea societăţii de salubritate susţine că, potrivit legii, tarifele ar fi putut fi majorate chiar din luna ianuarie. Pentru a nu exista probleme, însă, la Buzău, majorarea se va factura cu data de 1 martie.

Tarifele RER SUD Buzău au fost majorate de la 11.50 la 12.60 lei, de  persoană. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!