ASIMPTOMATICI EXTERNAȚI. VAL DE IEȘIRI DIN SPITALUL RM. SĂRAT

ASIMPTOMATICI EXTERNAȚI. VAL DE IEȘIRI DIN SPITALUL RM. SĂRAT

De astăzi, persoanele asimptomatice, diagnosticate cu coronavirus, pot fi externate în anumite condiții. Ministerul Sănătății a dat un ordin cu privire la situațiile în care pacienții cu Covid-19 pot merge acasă în izolare. Medicii de la Spitalul Municipal Rm. Sărat au făcut o analiză conformă cu noile reguli.

spital ramnic 3Pacienții asimptomatici care sunt pozitivi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, dacă medicul curant consideră măsura oportună pe baza criteriilor clinice, cu condiția izolării la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile ale perioadei de izolare care decurge de la momentul internării (respectiv 4 zile de la externare). Sunt noile criterii dispuse de Ministerul Sănătății, reguli menite să reducă aglomerarea spitalelor.

Astăzi după-amiază, din Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, unitate suport de Covid-19, au fost externate 34 de persoane, în majoritate fiind vorba despre pacienți asimptomatici, nedeclarați vindecați de coronavirus.

După externările de azi, la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat au mai rămas 102 pacienți.

Același ordin de la Ministerul Sănătății prevede ca, în cazul pacienților cu afecțiune renală care necesită dializă, aceștia vor fi mentinuți internați până la 14 zile în vederea asigurării accesului la dializă, procedură care nu poate fi efectuată în condiții de izolare la domiciliu.

De asemenea, pacienții asimptomatici care sunt negativi la testul de control vor putea fi externați după 10 zile, fără a fi necesară izolarea la domiciliu.

După externare, monitorizarea stării de sănătate a pacientului pe perioada izolării la domiciliu se face de către medicul de familie, zilnic, prin sistemul de telemedicină. Pentru persoanele care nu sunt pe lista unui medic de familie, monitorizarea zilnică este efectuată de către DSP.

De menționat că pacienți asimptomatici sunt și la secția exterioară Gârlași a Spitalului Județean de Urgență Buzău, dar au fost internați în ultimele 7-8 zile și nu întrunesc, deocamdată, condițiile de externare. (Mihai Bunăziua)

Publicat de: Editat de:
Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Te-ar putea intresa și