Publicat la: 07.12.2018. 19:15 / 1.260 views

ARTA CARE NU SE VEDE. TABLOURI PENTRU DEFICIENŢI DE VEDERE

Elevii şi profesorii Liceului de Artă sunt renumiţi pentru frumuseţea lucrărilor lor. Ei şi-au propus, însă, să realizeze opere de artă la care să aibă acces şi copiii care nu pot vedea. Aşa se face că au realizat câteva tablori speciale, cu forme şi texturi ce pot fi descifrate şi de elevii şi profesorii cu deficienţe de vedere.

nevazatori 2Gest impresionant al elevilor şi profesorilor de la Liceul de Arte Margareta Sterian. S-au documentat şi au realizat opere de artă ce pot fi admirate, descifrate şi înţelese şi de copiii cu deficienţe de vedere. În ziua de Moş Nicolae, pe holul Liceului de Arte a fost vernisată expoziţia de care s-au bucurat nespus copiii care nu văd.

Lucrările au fost atât de bine realizate, încât copiii cu deficienţe de vedere au şi reuşit să le descifreze.

Ideea a aparţinut unui grup de cadre didactice din Liceul de Arte care au dorit ca lucrările copiilor să poată fi înţelese şi de copiii care au probleme de vedere.

S1 Ana Maria Bogleş, profesor Liceul de Arte

Elevii Liceului de Arte au stabilit în urma vizitei primite chiar relaţii de prietenie pe care promit că le vor dezvolta, iar împreună cu elevii de la Liceul de Deficienţe de Vedere pun la cale şi alte acţiuni similare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!