Publicat la: 16.04.2018. 18:17 / 434 views

ARTĂ BUZOIANĂ LA BUCUREŞTI. EXPOZIŢIA A FOST VERNISATĂ LA INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN

Peste 30 de artişti plastici profesionişti din Buzău au deschis o expoziţie colectivă la Institutul Cultural Român din Bucureşti. Vernisajul a avut loc vinerea trecută în prezenţa unor personalităţi din arta românească şi a unui public ales. Primarul Constantin Toma, a ţinut să fie alături de artiştii buzoieni, în efortul acestora de a promova arta şi cultura Buzăului.

expo 2Vinerea trecută, la Institutul Cultural Român din Bucureşti a fost vernisată o expoziţie colectivă a artiştilor plastici profesionişti, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România, filiala Buzău.

Invitaţii speciali ai buzoienilor au fost doamna conferenţiar universitar doctor Liliana Ţuroiu, preşedintele ICR, domnul profesor doctor Petru Lucaci, preşedintele UAPR, dar şi domnul Constantin Toma, primarul Buzăului.

Prin prezenţa sa la vernisajul buzoienilor, primarul Toma a ţinut să reamintească locuitorilor municipiului pe care-l conduce că în programul mandatului său se regăseşte nu numai asfaltul, ci şi cultura.

Expoziţia buzoienilor va sta pe simezele Institutului Cultural Român până pe 18 aprilie şi este posibil ca pe parcursul acestui an să poposească şi în alte mari centre culturale din lume.

Buzoieni vor fi, aşadar, ambasatorii artei româneşti contemporane şi pe alte meleaguri.

Până atunci, în această seară Buzăul este reprezentat la Galaţi, unde a fost vernisată expoziţia aniversară a artistului plastic Valeriu Şuşnea.

Joia viitoare, la ora 15, Galeriile de Artă „Ion Andreescu” îi invită pe buzoieni la un vernisaj special.

Artistul plastic Constantin Apostol, fiu al Buzăului, născut la Mânzăleşti, fost profesor universitar la Institutul Teologic, a pregătit pentru concetăţenii săi o expoziţie personală cu totul deosebită.

În anul Centenarului Marii Uniri, filiala buzoiană a Uniunii Artiştilor Plastici din România împlineşte 50 de ani şi a pregătit pentru iubitorii de artă din Buzău un program expoziţional de excepţie. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>