Publicat la: 12.04.2018. 15:30 / 996 views

ARMATA FACE POD DE PONTOANE LA MĂRĂCINENI. RIDICAT PESTE RÂUL BUZĂU, VA PRELUA ŞI TRAFICUL GREU

Soluţia alternativă pentru preluarea traficului auto după închiderea podului metalic de la Mărăcineni va fi un pod de pontoane. Va fi construit de Armată şi va putea asigura tranzitul autovehiculelor de până la 45 de tone. Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Atenţie, şoferi şi pietoni! Zona supermarketurilor şi cea a podului intră într-o resistematizare rutieră radicală.

trafic pe podul de la maracineni pod pontoane

Soluţia despre care s-a vorbit încă din momentul în care se ştia că podul metalic va fi închis a fost decisă abia astăzi. În cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a aprobat solicitarea către Ministerul Apărării Naţionale de a amenaja un pod de pontoane peste râul Buzău, în amonte de podul Mărăcineni.

Podul va fi amplasat în acelaşi loc în care, în 2005, traficul a fost deviat, după prăbuşirea Podului Mărăcineni.

Podul de pontoane va fi ridicat în timp util, înainte de închiderea căii rutiere Râmnicu Sărat – Buzău.

După începerea lucrărilor efective, forţe impresionante de poliţişti vor fi mobilizate la faţa locului. Vor fi capacitaţi şi angajaţii firmei constructoare, pentru a fluidiza traficul. În zonă vor fi montate şi semafoare.

De asemenea, măsuri pentru fluidizarea traficului vor fi luate şi în zona supermarketurilor. Trecerile de pietoni din imediata apropiere a rondului vor fi mutate. Mai mult, “zebra” care face legătura între două zone de cumpărături, traversând şoseaua europeană, va fi desfiinţată chiar în această seară.

Pentru aproape o săptămână, la Podul Mărăcineni vor fi efectuate lucrările de reparaţii pe partea de rulare către Râmnicu Sărat, apoi Compania Naţională de Drumuri ar urma să obţină avizul final pentru demararea reabilitării podului metalic.

De menţionat că, astăzi, la Prefectura Buzău, au fost prezenţi şefii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, responsabili care au fugit de presă, ieşind din instituţie prin spatele sediului, dovedindu-şi, încă odată lipsa de transparenţă faţă de publicul interesat. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!