Publicat la: 31.01.2018. 19:30 / 1.521 views

ARHIEPISCOPIA DĂ STARTUL AFACERII IMOBILIARE PENTRU TERENUL DIN SPATELE HIPERMARKETURILOR

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei confirmă, oficial, faptul că doreşte să valorifice un teren în posesia căreia a intrat în urma unei sentinţe judecătoreşti, pentru a se construi un nou cartier. Este vorba despre o suprafaţă de 7 hectare aflată în spatele zonei de hipermarketuri, pe terenul revendicat de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă. Pe o parte mică din pământ, Arhiepiscopia va înfiinţa un centru pentru tineret şi unul social, două blocuri cu locuinţe de închiriat, iar restul terenului îl va vinde celor interesaţi.

statiune director 2Staţiunea Legumicolă Buzău a mai rămas fără o importantă suprafaţă destinată cercetării. O suprafaţă câştigată, în instanţă, de către Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei, şi care va fi transformată într-un cartier nou al oraşului Buzău. Oficialii instituţiei au detaliat, astăzi, intenţiile legate de acest teren. Pe o parte din pământ vor fi înfiinţate două centre, pentru tineret şi unul social.

Partea cea mai importantă a afacerii vine, însă, din valorificarea celei mai mari părţi din suprafaţa revendicată. 6,2 hectare vor fi puse la bătaie, cel mai probabil unui dezvoltator imobiliar.

Şi Arhiepiscopia va deveni un mic jucător pe piaţa imobiliară, prin construcţia a două blocuri în care apartamentele vor fi închiriate la sume sub preţul pieţei.

Terenul de 7 hectare a fost exploatat timp de mai bine de 60 de ani de specialiştii de la Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. De aici şi reacţia de opoziţie din partea conducerii staţiunii aflate în faţa unei noi situaţii de a rămâne fără o suprafaţă importantă destinată, până acum, cercetării.

Suprafaţa aflată în proprietatea Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei este una generoasă şi poate deveni miza unei afaceri imobiliare de zeci de milioane de euro.

Dezvoltatorii imobiliari vor participa la o licitaţie. Oficialii Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei evită să dea un răspuns la întrebarea legată de valoarea terenului care a reintrat în posesia instituţiei.

Terenul, trecut în intravilanul municipiului Buzău, a fost revendicat după căderea comunismului, regim în care pământul s-a aflat în proprietatea Staţiunii de Cercetare Legumicolă, după ce a fost preluat abuziv de la Arhiepiscopie. Instanţa a dat câştig de cauză revendicatorului. Consultaţi de reporterii Campus TV, analişti financiari de pe piaţa imobiliară din Buzău, precum şi alte surse implicate în toată această afacere, dau un preţ minim de pornire de 100 de euro pe metrul pătrat. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!