Publicat la: 28.09.2017. 18:22 / 591 views

ARDE SPITALUL JUDEŢEAN! SIMULARE DE INCENDIU CU VICTIME

Clădirea Spitalului Judeţean a fost, azi, scena unui exerciţiu de amploare, coordonat de ISU Buzău. Scenariul a cuprins un incendiu cu victime la secţia de Urologie şi o situaţie în care aparţinătorii unor bolnavi au tulburat liniştea, încercând să pătrundă în spital, pentru a-şi salva rudele. Peste 110 cadre de la ISU, Jandarmerie şi Ambulanţă au participat la simulare.

simulare incendiu spital 2Maşini ale pompierilor şi ale Jandarmeriei, echipaje de salvatori dar şi mascaţi, chemaţi să menţină ordinea. Au fost ingredientele scenariului pus la cale, azi, de ISU Buzău, la Spitalul Judeţean. Autorităţile au simulat un incendiu, la secţia de Urologie a unităţii spitaliceşti. La salvarea şi evacuarea victimelor, acordarea primului ajutor şi  stingerea incendiului, au fost angrenate forţe din cadrul ISU, Serviciului de Ambulanţă, personal medical din cadrul U.P.U. şi Jandarmerie.

Conform scenariului, incendiul a fost observat, iniţial, de cadrele medicale din Spital. A fost alertat serviciul de urgenţă ce funcţionează în interiorul celei mai mari unitaţi medicale din judeţ, apoi, imediat, a fost anunţat dispeceratul din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. La faţa locului au fost deplasate echipaje ale mai multor instituţii, coordonate de ISU Buzău.

De fapt, exerciţiul a urmărit tocmai buna colaborare între instituţii pentru gestionarea acestui tip de situaţie.

În scenariu, a fost tratată şi o altă situaţie, din păcate, tot mai des întâlnită, în preajma spitalelor româneşti. Mai mulţi aparţinători nemulţumiţi de intervenţia forţelor de deplasate la faţa locului au încercat să pătrundă în spital, pentru a-şi salva rudele din incendiu. Scandalagiii au fost imobilizaţi de o trupă de intervenţie a Jandarmeriei, chemată special la faţa locului, de echipa operativă deplasată, deja, în teren.

La exerciţiul de azi au participat peste 110 cadre din mai multe structuri şi 27 de autospeciale. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>