Publicat la: 14.08.2019. 09:25 / 843 views

ARBORI PERICULOŞI. UNII COPACI SE MAI SUSŢIN DOAR PRIN SCOARŢĂ

Unii dintre copacii din Parcul Crâng sunt atât de găunoşi încât doar scoarţa îi mai ţine în picioare, dar există pericolul de a se prăbuşi în orice moment. Nouă dintre cei mai şubrezi vor fi tăiaţi iar în locul lor vor fi plantaţii alţii mai tineri, din aceeaşi specie.

copac uscat crang  scorbura copac crang

Aleile Parcului Crâng au devenit nesigure pentru buzoienii care ies la promenadă. De o parte şi de alta, copacii falnici, unii dintre ei la fel de bătrâni precum codrii Vlăsiei din care se trag, au devenit potenţiale primejdii pentru trecători. Din acest motiv, pentru a proteja integritatea celor care vizitează Parcul Crâng, nouă dintre arborii periculoşi au fost marcaţi pentru a fi tăiaţi.

Unii ditre copacii bătrâni, măcinaţi de vremuri şi de putregaiuri, se mai ţin în picioare doar datorită scoarţei. Oricând, un asemenea arbore se poate prăbuşi peste aleile Crângului care, deobicei, sunt pline de trecători.

În perioada următoare, arborii de pe marginea aleilor consideraţi periculoşi vor fi înlăturaţi.În orice clipă, copacii măcinaţi pe dinăuntru se pot prăbuşi, indiferent dacă bate vântul sau nu, şi pot răni oamenii aflaţi în apropiere.

Edilii au avizat ca cei mai şubrezi dintre ei să fie tăiaţi, alţii să fie toaletaţi iar cei care mai pot fi salvaţi să primească îngrijirile necesare. Până la sfârşitul toamnei, în locul pomilor tăiaţi vor fi plantaţi alţi mai tineri, din aceleaşi specii.

(Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!