Publicat la: 26.03.2020. 19:00 / 848 views

APEL DISPERAT AL MEDICILOR DE FAMILIE. NU AU ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE

Medicii de familie din toată țara se plâng că au ajuns într-o situație limită întrucăt nu au de unde să se aprovizoneze cu echipamente de protecție împotriva Covid-19, măști și combinezoane. Mai grav este că autoritățile le ignoră rând pe rând toate petițiile depuse, chiar și la nivel înalt.

cabinet medical 1Medicii de familie lansează un apel disperat.  În plină pandemie, aceștia sunt nevoiți să lupte cu mâinile goale cu infecțiile pe care le-ar putea aduce în cabinete pacienții. Aceștia nu au de unde să se aprovizoneze cu echipamente de protecție împotriva Covid-19.

Nici măcar apelul către președintele Iohannis nu a rezolvat această situație de risc extrem pentru cadrele medicale de familie.

În ciuda faptului că recomandările sunt ca în caz de suspiciune de infecție cu COVID, pecientul să contacteze în primul rând medicul de familie, aceștia nu au fost prinși în legislație, astfel încât să poată beneficia de echipamentele de protecței necesare.

O altă problemă ridicată de medicii de familie este aceea că mare parte dintre ei sunt trecuți de 50 de ani, așadar fac parte de categoria de populație cu risc crescut de infectare la COVID 19 (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!