Publicat la: 01.10.2019. 18:31 / 498 views

APA ŞI CANALIZAREA, SCUMPIRI ANUALE PÂNĂ ÎN 2025. APROAPE 300 DE MILIOANE DE EURO, INVESTIŢII ÎN REŢEA

Una caldă, una rece, de la Compania de Apă. În următorii ani,  aproape 300 de milioane de euro va fi investiţia, din fonduri europene, pentru reţeaua din oraşul Buzău şi mai multe comune din judeţ. Modernizarea vine, însă, cu scumpiri anuale pentru populaţie, până în anul 2025.

toma si savulescu  scumpiri apa

Ieri, într-o şedinţă de îndată a Consiliului Local Municipal, managerul Companiei de Apă a încercat să îi convingă pe aleşi de importanţa votării unor proiecte, obligatorii pentru semnarea unui contract privind modernizarea şi amenajarea reţelei în municipiul Buzău şi în mai multe comune din judeţ.

Dintre cei 18 consilieri prezenţi la şedinţă, 15 au votat pentru, doi s-au abţinut şi unul nu a votat, astfel că toate proiectele legate de Compania de Apă au fost aprobate. Este vorba despre o investiţie de aproape 300 de milioane de euro.

Numai că aceste investiţii vor presupune scumpiri în lanţ pentru consumatori. Anual, din 2020, până în 2025, tarifele la apă şi canalizare se vor majora.

Potrivit conducerii operatorului regional, scumpirile vor fi… suportabile.

Pe de altă parte, primarul Constantin Toma, susţine că, după implementarea proiectului, se va putea decide ieftinirea serviciilor prestate de Compania de Apă.

În momentul de faţă, Buzăul se află pe locul 16, în topul national al preţurilor la serviciile de apă şi canalizare, cu 4,6 lei/metrul cub de apă şi 2,6 lei/metrul cub pentru canalizare, tarife fără TVA. Şi anul acesta se va opera o indexare, raportată la indicele inflaţiei. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!