Publicat la: 14.09.2018. 18:10 / 827 views

APA – SEVA AGRICULTURII. VA FI REABILITATĂ INFRASTRUCTURA DE IRIGAŢII

Condiţiile climaterice din ultimii ani influenţează decisiv producţiile agricole din judeţul Buzău. Anul acesta, seceta din vară a redus cu mult recoltele obţinute, faţă de anul trecut. Pentru a evita pierderile provocate de efectele secetei pedologice şi atmosferice, sistemul de irigaţii din judeţ va fi reabilitat.      

canal irigatiiÎn ultimii 25 de ani, sistemul de irigaţii din judeţul Buzău nu a fost folosit la capacitatea pentru care a fost conceput. În toată această perioadă, s-au irigat aproximativ 1000 de hectare faţă de cele 20000, care ar fi putut folosi apa din canale şi care ar fi trecut astfel cu bine peste perioadele secetoase.

În ultimii doi ani, agricultorii buzoieni au reuşit să formeze asociaţii şi să mărească semnificativ suprafeţele irigate.

În judeţ există un sistem de irigaţii care se întinde pe o suprafaţă de 41.000 de hectare.

Direcţia Judeţeană pentru Agricultură a reuşit în ultimii doi ani să-i convingă pe agricultorii din zonele irigabile să alcătuiască 8 organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii.

În prezent, în judeţ sunt irigate 13.225 de hectare, suprafaţă care ar putea creşte considerabil în anii următori.

Sistemele de irigaţii de pe teritoriul judeţului vor fi reabilitate până anul viitor.

Astfel, pentru reabilitarea canalului de vest vor fi investite aproape 30 de milioane de lei iar pentru cel de Est, aproximativ 25 de milioane de lei.

Proiectele se află în faza de licitaţii şi ar trebui să fie finalizate până în luna august a anului 2019.

Anul acesta, recoltele obţinute de agricultorii buzoieni au fost cu mult mai mici decât cele de anul trecut ca urmare a perioadei secetoase din vară. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!