Publicat la: 27.11.2018. 19:10 / 640 views

APĂ MULTĂ, GUNOAIE FĂRĂ GESTIUNE. RAPORTUL AGENŢIEI PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI

Cele mai multe investiţii pentru protecţia mediului de la nivelul judeţului au fost realizate în ultimii cinci ani de către Compania de Apă. Cel puţin aşa susţin oficialii Agenţiei pentru Protecţia Mediului, cu rezerva că există în continuare localităţi fără apă curentă sau canalizare. Bila neagră este reprezentată de lipsa sistemului integrat de gestionare a deşeurilor din judeţ.

investitii apa 1Concluziile din Planul Local de Acţiune pentru Mediu din perioada 2013 – 2018 au fost prezentate astăzi, la şedinţa Colegiului Prefectural. Pe primul loc la capitolul realizări au fost trecute proiectele de introducere de apă potabilă şi canalizare în zeci de comune din judeţ.

Cu toate acestea, oficialii Agenţiei pentru Protecţia Mediului atrag atenţia că mai trebuie realizate investiţii pentru introducerea de reţele, pentru a fi respectate normele şi termenele impuse de Uniunea Europeană.

Cea mai mare problemă de mediu rămâne lipsa unui sistem intergat de management al deşeurilor din judeţul Buzău. La puncte slabe a fost trecută şi nerealizarea rutelor ocolitoare pentru traficul industrial şi de tranzit, în mediul urban. 

Agenţia de Mediu va întocmi un nou plan de acţiune pentru următorii ani, document ce va cuprinde sarcini precise pentru autorităţi cu privire la proiectele ce trebuie implementate. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!