Publicat la: 29.01.2019. 19:03 / 598 views

APA DE PLOAIE GRATIS? BUZOIENII SPERĂ SĂ SCAPE DE TAXA PENTRU APA METEORICĂ

Începând cu 1 ianuarie 2019, locuitorii municipiului Craiova au fost scutiţi de plata apei meteorice. Renunţarea la această taxă a fost adoptată de Consiliul Local Craiova, ca urmare a abrogării prin ordonanţă guvernamentală de urgenţă a unor modificări şi completări în legislaţie. Buzoienii aşteaptă şi ei o măsură similară din partea autorităţilor locale şi a Companiei de Apă.      

apa-meteorica-370x223Locuitorii municipiului Buzău, în marea lor majoritate beneficiari ai serviciilor furnizate de Compania de Apă, aşteaptă de ceva vreme o micşorare a tarifelor pentru apă şi canalizare.

După ce locuitorii Craiovei au fost scutiţi de plata apei meteorice, ca urmare a unor modificări legislative, buzoienii speră ca, la rândul lor, să fie scutiţi de această taxă.

În luna august a anului trecut, Adunarea Generală a Acţionarilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Buzău 2008”, a adoptat cu majoritate de voturi anularea tarifului pentru apa de ploaie pentru populaţie. Numai că, minunea nu a ţinut prea mult.

Primăria a comandat deja studii în legătură cu recuperarea apelor pluviale şi folosirea acestora pentru alimentarea lacurilor din oraş sau pentru irigarea spaţiilor verzi.

Este o măsură care ar putea permite reducerea sau eliminarea tarifului pentru apa meteorică, atât pentru populaţie, cât şi pentru persoanele fizice.

Primăria cheltuie anual sume exorbitante pentru apa de ploaie, bani care ar putea fi folosiţi pentru dezvoltarea şi modernizarea oraşului. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!