Publicat la: 10.08.2017. 18:24 / 1.038 views

ANSAMBLUL MUZEAL BRĂTIANU. CLĂDIREA FOSTULUI SPITAL VA INTRA ÎN REABILITARE

bratianu 1După mult prea mulţi ani în care Consiliul Judeţean a căutat fără succes o soluţie care să pună în valoare clădirea fostului spital Brătianu, monument istoric al Buzăului, s-a ajuns, în sfârşit, la un rezultat.

Toate diligenţele întreprinse de responsabilii proiectului de reabilitare şi modernizare a obiectivului din bulevardul Bălcescu au ajuns aproape de punctul final.

După ce contractul va fi semnat, vor fi demarate procedurile de licitaţie în regim de urgenţă, pentru a se recupera măcar o parte din timpul pierdut până acum.

Cu ani în urmă s-a avut în vedere chiar şi înfiinţarea unui centru comercial sau a unuia de sănătate în această locaţie dar, în final, s-a ajuns la statutul de Complex muzeal.

Înaintea acestui proiect se preconiza ca în clădirea fostului spital Brătianu să funcţioneze un Centru Turistic şi Cultural de Interes.

Odată cu primirea finanţării europene, construcţia, care este şi monument istoric, va fi reabilitată şi modernizată iar curtea va fi transformată într-un parc public deschis. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!