Publicat la: 24.08.2017. 18:31 / 913 views

ANIVERSARE DUBLĂ. GALERIILE DE ARTĂ „ION ANDREESCU” AU ÎMPLINIT 35 DE ANI

Galeriile de Artă „Ion Andreescu” şi-au deschis porţile prima dată pe 18 august, 1982. Tot de atunci, sufletul tuturor activităţilor desfăşutate aici este Anca Burducea care, după un examen susţinut în faţa unor nume mari ale acelor timpuri, a devenit galerist. În magazinul de la parter pot fi achiziţionate lucrări de artă ale artiştilor profesionişti, obiecte decorative şi de podoabă, dar şi materiale pentru lucru.

galerii 1Anul acesta, pe 18 august, Galeriile de Artă „Ion Andreescu” au împlinit 35 de ani de existenţă.

Galeria a fost înfiinţată la o distanţă de 14 ani de la deschiderea filialei buzoiene a Uniunii Artiştilor Plastici din România, care, la început, a funcţionat ca cenaclu.

Anca Burducea lucrează la Galerie de la început şi este sufletul tuturor activităţilor desfăşurate în acest spaţiu expoziţional.

Pentru a deveni galerist, Anca Burducea a susţinut un examen în toată regula, la concurenţă cu alţi 30 de candidaţi, în faţa unei comisii formate din artişti cunoscuţi ai acelor timpuri.

În afară de spaţiile expoziţionale, la parterul Galeriilor de Artă funcţionează şi un magazin de artă.

De aici pot fi achiziţionate lucrări de pictură, grafică, sculptură sau arte decorative, dar şi obiecte de podoabă şi de vestimentaţie create de artişti profesionişti din toată ţara.

În ultimii ani, Galeriile de Artă „Ion Andreescu” au devenit din ce în ce mai cunoscute ca urmare a unei activităţi expoziţionale extrem de bogată.

Sâmbăta, la Galeriile de Artă va fi vernisată expoziţia de grafică Remember Gabriel Mihalache.

Buzoienii sunt învitaţi să participe la acest eveniment dedicat amintirii tânărului artist buzoian. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!