Publicat la: 09.11.2016. 19:05 / 1.144 views

ANCHETĂ PENALĂ LA „PROTECŢIA COPILULUI”. PROCURORII S-AU SESIZAT DUPĂ DECLANŞAREA SCANDALULUI

Scandalul de la Protecţia Copilului a ajuns în faza penală. Procurorii s-au sesizat cu privire la cazul minorilor cu nevoi speciale preluaţi în plasament în regim de urgenţă, fără acordul părinţilor. Astfel, s-a început urmărirea penală pentru a se constata dacă la mijloc ar fi vorba despre un abuz în serviciu şi fals. Luni, directorul D.G.A.S.P.C., Adrian Vintilescu, şi-a dat demisia din funcţie.

dgaspcLa o săptămână după declanşarea scandalului de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, se deschide o nouă anchetă. De această dată, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău s-au sesizat din oficiu. Ei vor face cercetări cu privire la modul în care responsabilii de la D.G.A.S.P.C. au solicitat plasamentul de urgenţă al copiilor, fără a-i consulta pe părinţi.

Cazul incredibil a pornit după ce mai mulţi părinţi au reclamat că s-au trezit cu citaţii să se prezinte în instanţă, D.G.A.S.P.C.  cerând plasamentul în regim de urgenţă pentru 67 de copii cu deficienţe de vedere sau de auz din alte judeţe. Autorităţile de la Protecţia Copilului au luat aceste măsuri, după ce Camera de Conturi a invocat un prejudiciu de peste 6,5 milioane de lei, prin suportarea ilegală a cheltuielilor cu minorii proveniţi din alte judeţe, dar care învaţă la unităţi din Buzău. Imediat după izbucnirea scandalului, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a dispus o anchetă administrativă pentru identificarea celor responsabili. Luni, Adrian Vintilescu şi-a dat demisia din funcţia de director al D.G.A.S.P.C. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!