Publicat la: 18.03.2020. 19:33 / 354 views

AMENZI DRASTICE LA BUZĂU. SANCȚIUNI PENTRU IEȘIREA DIN IZOLARE

La Buzau au fost aplicate primele amenzi pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu. Patru buzoieni au fost sanctionati cu cate 20.000 de lei, dupa ce s-a constatat ca isi parasisera casele, fara sa le pese de regimul izolarii la domiciliu.

cartierPână la această dată, în județul Buzău au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.000 de lei pentru nerespectarea regimului de izolare la domiciliu. Este vorba de patru cetățeni, doi din Buzău, unul din Lipia și unul din C.A Rosetti, sancționați cu câte 20.000 de lei, după ce s-a constatat că încălcaseră regimul autoizolării la domiciliu.

Reprezentanții autorităților precizează că, potrivit art. 352 din Codul Penal, nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

De asemenea, este atrasă  atenția asupra necesității de a respecta cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID – 19 și se face  apel la cooperarea cetățenilor cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc.

Toți cetățenii județului sunt îndemnați să acționeze cu calm, responsabilitate și grijă față de cei din jur și față de cadrele medicale, să păstreze distanța socială pentru a limita posibilitatea infectării cu COVID – 19 și să încurajeze diseminarea de informații care provin numai din surse oficiale. (Andrei Solomon)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!