Publicat la: 29.07.2014. 19:41 / 3.170 views

AMENDĂ PENTRU PRIMARUL BUZĂULUI. TRANSPORTUL PUBLIC NU ESTE ADAPTAT PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării l-a amendat cu 2000 de lei pe primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, pentru modul în care administraţia locală gestionează accesul persoanelor cu handicap în mijloacele de transport în comun.
maxi taxiAu mai fost amendaţi 32 de primari din ţară, iar singurele oraşe care au îndeplinit condiţiile impuse de lege au fost Sibiu şi Miercurea-Ciuc, unde s-a constatat că mijloacele de transport sunt amenajate corespunzător.
La Buzău, doar autobuzele dispun de o astfel de dotare. Niciunul dintre microbuzele care asigură transportul în comun nu sunt dotate pentru persoanele cu dizabilităţi.
Din acest motiv, la următoarea licitaţie pentru licenţierea transportului de persoane în municipiul Buzău se va cere, prin caietul de sarcini, echiparea maşinilor cu astfel de sisteme.
Transportul în comun cu troleibuzele ar rezolva din start problema, pentru că acestea vor dispune de toate utilităţile necesare unor vehicule moderne, inclusiv un echipament pentru accesul cărucioarelor pentru invalizi şi locuri special amenajate pentru aceştia.

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!