Publicat la: 01.07.2020. 18:21 / 363 views

AMENDĂ PENTRU GREENWEEE. CE LE IMPUTĂ GARDA DE MEDIU

Garda de Mediu Buzău a amendat societatea GreenWeee cu 15.000 lei după incendiul violent care a cuprins, săptămâna trecută, deşeurile depozitate pe platforma Frasinu a celui mai mare reciclator din Europa.

incendiu 3Comisarii de mediu au stabilit că societatea comercială din Buzău, pe platforma căreia s-a produs incendiul, nu a respectat o serie de măsuri pentru prevenirea anumitor incidente. 

Mai exact, firma nu a luat măsuri pentru depozitarea acumulatorilor în condiţii de siguranţă, ceea ce a dus, în final, la incendiul puternic de săptămâna trecută. 

Focul izbucnit pe platforma GreenWeee a distrus deşeurile electrice şi electronice depozitate pe o suprafaţă de circa 700 mp.  Pompierii din Buzău, Brăila, Prahova, Ialomiţa, s-au luptat mai bine de șase ore să lichideze incendiul. Incinta societăţii în care s-a produs incendiul se află la circa 2-3 kilometri de zona locuită, respectiv municipiul Buzău şi satul Odaia Banului.   

Societatea GreenWeee deţine Autorizaţie Integrată de Mediu pentru activitatea de colectare, depozitare temporară si valorificare deşeuri periculoase, valabilă până în anul 2026. În perioada urmatoare, APM Buzău va face determinări ale indicatorilor de calitate a aerului prin staţia de monitorizare aflată în dotare. (Mirela Copariu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!