Publicat la: 31.07.2017. 18:14 / 2.073 views

AMENDĂ EUROPEANĂ. JUDEŢUL BUZĂU VA PLĂTI PENTRU GUNOAIE

groapa-gunoi1Tribunalul de Justiţie al Uniunii Europene a amendat România cu 1.185.000 de euro pentru depozitele de deşeuri neînchise la termen.

Judeţul Buzău deţine trei astfel de depozite şi va plăti cota parte din cei 124.000 euro pentru 68 de depozite la nivel naţional, pentru fiecare zi de întârziere.

Este vorba de depozitul de deşeuri menajere de la Nehoiu şi de depozitele de la Râmnicu Sărat deţinute de societăţile Fermit şi Oilreg.

Chiar astăzi, prefectul judeţului a impus Agenţiei şi Gărzii de Mediu să notifice societatea Fermit, pentru a lua măsurile de urgenţă.

Societăţii respective i s-a impus încă din anul 2005 să închidă depozitul de la Râmnicu-Sărat în condiţiile legii.

Nu au respectat decizia şi au fost amendaţi continuu, mai ales că au avut loc scurgeri din rezervoare şi zona a fost poluată.

Cele mai mari şanse de a închide depozitul de deşeuri menajere până la sfârşitul anului le are primăria din Nehoiu, ale cărei demersuri sunt într-o fază avansată.

În tot acest timp, amenda continuă să se majoreze zilnic. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!