Publicat la: 17.02.2021. 20:25 / 604 views

AMBULANȚĂ RĂSTURNATĂ, PACIENTĂ DECEDATĂ. DOCTORIȚA DIN SALVARE, ÎN STARE GRAVĂ

Pacienta din salvare a murit, iar doctorița din echipaj este în stare gravă, după ce o ambulanță de la Buzău s-a răsturnat, pe E 85, la Mărășești. Tragedia s-a produs aseară, în timp ce ambulanța transporta o vârstnică, afectată de COVID, la un spital din Bacău. Șoferul a scăpat controlul autospecialei, care a intrat într-un cap de pod și s-a răsturnat.

colaj ambulantaCumplitul eveniment a avut loc în zona unei treceri la nivel cu calea ferată, pe E 85, la Mărășești. Ambulanța de la Buzău transporta o femeie, în vârstă de 74 de ani, către un spital din Bacău, unde ar fi urmat să fie internată pe ATI, din cauza unor complicații suferite pe fondul îmbolnăvirii cu COVID. În salvare era un echipaj medical complet. În urma răsturnării, pacienta a decedat, doctorița a suferit răni grave, iar ceilalți componenți au scăpat cu răni ușoare.

Echipajul asigura transferul cu ambulanța, după aproape 12 ore de tură, fiind ultima misiune din acea zi.

Cât despre decizia transferului pacientei, managerul Spitalului Județean, Claudiu Damian, a declarat că, din cauza lipsei de locuri pe ATI, s-a luat legătura cu Centrul Național de Coorodonare, for care a hotărât transportarea femeii la o unitate medicală din Bacău.

Imediat cum au aflat despre tragedie, asistenta-șefă și directorii de la Ambulanța Buzău au mers la Spitalul din Focșani, pentru a-i fi alături colegei rănite grav. Doctorița Mariana Pruteanu, în vârstă de 62 de ani, este cel mai longeviv medic de la Serviciul Județean.

În urma tragediei de aseară, poliția vrânceană a deschis un dosar penal pentru ucidere și vătămare corporală din culpă. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!