Publicat la: 04.08.2017. 17:56 / 1.009 views

ALERTA SANITAR-VETERINARĂ. PESTA PORCINĂ AFRICANĂ A FOST CONFIRMATĂ ÎN ROMÂNIA

porci siteConform Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pesta porcină africană a fost confirmată şi în România.

Din primele investigaţii făcute la faţa locului a reieşit că virusul bolii a fost introdus în ţară prin intermediul unor produse de origine animală provenite din Ucraina.

Pentru pesta porcină africană nu există vaccin sau tratament în momentul de faţă iar urmările ei pot fi dezastruoase.

Deocamdată boala a fost depistată doar în gospodării individuale, unde pot fi instituite zone de carantină.

Fenomenul ar fi mult mai greu de controlat dacă boala ar fi prezentă şi la porcii sălbatici.

Printre primele măsuri preventive recomandate de DSVSA Buzău se numără şi cele referitoare la mişcarea efectivelor de porcine dar şi la târgurile de animale de pe teritoriul judeţului.

Gospodarii care cresc porci trebuie să anunţe medicului veterinar orice modificare observată în starea generală a animalelor.

Mai ales în această perioadă caniculară semnele care anunţă prezenţa pestei porcine africane pot fi asemănătoare cu semnele unor alte afecţiuni mai uşoare. Doar medicul veterinar este în măsură să aprecieze dacă există vreun risc în legătură cu această infecţie şi cu evoluţia ulterioară a bolii. (Corneliu Floriceanu)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!