Publicat la: 05.02.2020. 18:52 / 547 views

ALERTĂ! REVENIŢI DIN CHINA, IZOLAŢI LA DOMICILIU. 11 CETĂŢENI, MONITORIZAŢI DE DSP BUZĂU

Este alertă la Buzău, după ce mai multe persoane au revenit din China, în ultima perioadă. Zilele trecute, primii cinci cetăţeni sosiţi în ţară au fost izolaţi la domiciliu, măsură preventivă în contextul epidemiei de coronavirus din China.  Astăzi, autorităţile buzoiene din sănătate au mai primit informări de la Aeroportul Otopeni cu privire la alte şase persoane sosite din China.

virus 2În ultima perioadă, Direcţia de Sănătate Publică a primit cinci informări de la Aeroportul Otopeni, cu privire la buzoieni reveniţi din China, ţara în care, până acum au murit aproape 500 de cetăţeni din cauza temutului coronavirus. S-a dispus izolarea la domiciliu, timp de 14 zile, cât durează perioada de incubaţie a virusului.

Ieri, într-o intervenţie la Campus TV, medicul Carmen Scântei, şeful Serviciului Epidemiologic din cadrul DSP, a precizat că persoanele revenite din China la Buzău nu provin din zonele afectate de coronavirus.

De astăzi, alte şase persoane au intrat în atenţia autorităţilor buzoiene din sănătate, după ce au venit din China.  

La orice semn de îmbolnăvire, procedura presupune transportarea de urgenţă a pacientului la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş”. (Mihai Bunăziua)

Lasati un comentariu

AVERTISMENT! CITITORII CARE POSTEAZĂ COMENTARII INJURIOASE, JIGNIRI LA ADRESA UNOR PERSOANE ŞI CARE FOLOSESC CUVINTE CARE NU AU CE CĂUTA PE UN SITE SERIOS, VOR AVEA COMENTARIILE ŞTERSE ŞI INTERDICŢIE, PRIN MIJLOACE TEHNICE, SĂ MAI POSTEZE COMENTARII !

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

error: Content is protected !!